Geen widgets gevonden in de zijbalk

Historie

HET ONTSTAAN VAN TENNISVERENIGING D’OUWE RIJ

In de winter van 1991 werd er door een vijftal personen gesproken over de mogelijkheid om in Ouwe-Syl een tennisvereniging op te richten en in ons eigen dorp tennisbanen te realiseren.
Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar men was vol goede moed en er werd een voorlopig bestuur opgericht: Wybren vd Weg, Sieta Bierma, Klaas Boorsma, Gerard Keizer en Boukje vd Meer. Toegevoegd nog Renske vd Meij en Pieterdien Valk. Zo kon men aan de slag.
Een handtekeningactie leverde in een zucht 190 namen op van mensen die wel lid wilden worden van een tennisvereniging in Ouwe-Syl. Vervolgens werd bij de gemeente aangeklopt want de aanleg van tennisbanen was niet direct de goedkoopste investering en geld was er helemaal niet.
Om de eerste nood te lenigen werd er een eierenactie op touw gezet die succesvol verliep. Toen ook van gemeentezijde de nodige financiële hulp kwam, kon men van start gaan. Al gaf de ligging van de baan nog vele kopzorgen; het was de gemeente die uiteindelijk bepaalde dat in het sportcomplex aan de Van Egmondstraat de plannen werden verwezenlijkt.
Aan de toekomstige leden werd gevraagd een toepasselijke naam te bedenken voor de nieuwe vereniging. Daar kwamen de meest uiteenlopende reacties op, van de gangbare tot de meest lucratieve. Om in de stijl van ons dorp te blijven werd gekozen voor d’Ouwe Rij. 
Op 1 oktober 1993 opende de wethouder van Sport en Welzijn, mevrouw Joke Kaper, door het hijsen van de vlag met ons eigen logo, de tennisbanen. Wat lagen de tennisgroene banen er mooi bij!!
Een hekwerk zorgde met kleurige borden en doeken van onze sponsors voor een mooi afgesloten geheel waar we trots op kunnen zijn.